Coronavirus
Laatste updates (01 September 2020)

Beste klanten,

De verspreiding van het coronavirus en de mogelijke gevolgen hiervan voor onze klanten krijgen momenteel onze volledige aandacht. Stater volgt de situatie op de voet en neemt de nodige gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Daarnaast doen we er alles aan om de continuïteit van de klantenservice te behouden.

Op deze pagina willen wij je regelmatig informeren over de verschillende maatregelen die Stater neemt. Hier zijn enkele antwoorden op de meest gestelde vragen: 

Buitengewone maatregelen ter ondersteuning van onze klanten.

De banken, de Nationale Bank van België en de minister van Financiën kondigden zondag 22 maart uitzonderlijke maatregelen aan om particulieren en bedrijven financieel te ondersteunen wanneer zij in problemen komen door de coronacrisis.

Je vindt alle details terug via onderstaande links:

Ik heb een hypothecair krediet
Ik heb een professioneel krediet  
Ik heb een consumentenkrediet 

U kan momenteel een aanvraag tot verlenging doen van uw uitstel van uw hypothecair krediet via www.manageyourcredit.be en dit tot en met 26/9/2020 – bij aanvaarding wordt uitstel verleend tot en met de vervaldag van december 2020.

Indien u  een aanvraag wil doen voor een verlenging van uw uitstel van betaling voor het consumentenkrediet. Dan kan u ook terecht op onze website www.corona-conso.be. Opgelet deze aanvraag is mogelijk tot en met 20/09/2020. (nieuwe aanvragen zijn niet meer mogelijk)

Indien u nog een eerste aanvraag wil doen voor vrijstelling hypothecaire leningen vindt u bijgevoegd het document voor uitstel van betaling.
Voor een eerste aanvraag voor vrijstelling van Professionele Kredieten vindt u bijgevoegd het document voor uitstel van betaling in kapitaal.

Gelieve dit nauwkeurig in te vullen, te ondertekenen en met de gevraagde bewijsstukken terug te sturen naar het volgende e-mailadres: dm@stater.be – opgelet ook deze aanvraag kan slechts tot en met 20/9/2020.

We doen er alles aan om uw verzoek zo snel mogelijk te verwerken. We begrijpen uw bezorgdheid.

Namens Stater.